Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@03:28:12 GMT

خواص و مضرات عناب

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۱۷۷۳۶

خواص و مضرات عناب

حیدر عظمایی‌ محقق و پژوهشگر طب  سنتی‌ در گفت‌ و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛  درباره‌ عناب‌ اظهار کرد: عناب‌ طبع‌ معتدل‌ و مرطوب‌ دارد،  همچنین‌ حاوی سدیم‌، پتاسیم‌، کربوهیدرات‌، پروتئین، کلسیم‌، منیزیم‌، آهن‌، ویتامین‌ A، C ، B6، B12 و املاح‌ است‌.

وی بیان کرد: عناب‌ به علت‌ داشتن لعاب‌ زیاد سینه‌ را نرم‌ می‌کند‌، اگر عناب‌ را‌ با آب‌ یا شیر‌ بجوشانند‌ و سپس‌ آن را میل‌ کنند‌ این محلول‌ خاصیت‌ ملینی‌ پیدا می‌کند‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عناب‌ همچنین‌ مدر‌ است‌ و خون را پاکسازی‌ و تصفیه‌ می‌کند‌.

بیشتر بخوانید: عناب در طب سنتی؛ از درمان سرفه تا کاهش اضطراب

این محقق‌ و پژوهشگر‌ طب‌ سنتی افزود: عناب ضد سرفه  است‌ و درد‌ سینه را برطرف‌ می‌کند، افراد‌ برای رفع‌ سرفه‌، سرما‌خوردگی‌، خلط‌ و تسکین‌ علائم‌ آسم‌ باید‌ به مقدار‌ مساوی‌ از گیاهانی مانند آویشن‌ شیرازی، پونه کوهی، گل پنیرک، گل ختمی، قدومه‌ شیرازی‌، بارهنگ‌ و هفت عدد عناب‌ را با هم ترکیب‌ کنند و در طول روز‌ این معجون را‌ میل‌ کنند‌، اشخاص‌ باید‌ استفاده از این ترکیب‌ را به مدت سه تا هفت روز‌ ادامه بدهند‌ این معجون مانند یک‌ آنتی‌بیوتیک‌ گیاهی‌ عمل‌ می‌کند‌.

عظمایی‌ تأکید‌ کرد: عناب آرامبخش‌ و خواب‌آور است، جوشانده پوست درخت‌ عناب‌ سبب‌ درمان‌ اسهال‌ می‌شود‌، برای معالجه و التیام‌ زخم‌ها افراد باید‌ پودر ریشه‌ خشک شده عناب را بر روی‌ محل مورد نظر‌ بپاشند‌، عناب همچنین‌ تأثیر‌ بسزایی‌ در رفع خستگی‌ دارد‌.

وی‌ تصریح‌ کرد‌: جوشانده عناب‌ گرفتگی صدا را برطرف‌ می‌کند‌، برای این منظور‌ افراد باید 50 تا 100 گرم عناب را در یک لیتر‌ آب حرارت ملایم‌ بجوشانند‌ تا حجم آب دو  سوم‌ شود، سپس این جوشانده را روزانه سه تا چهار استکان میل کنند عناب دستگاه هاضمه و حافظه را تقویت‌ و کم اشتهایی‌ را برطرف‌ می‌کند.

بیشتر بخوانید: خواص دارویی عناب از ضدسرفه بودن تا کاهش وزن 

این محقق و پژوهشگر طب سنتی‌ با اشاره به نقش مؤثر عناب در رفع غمگینی‌، گفت: هر گاه افراد‌ احساس غمگینی‌ می‌کنند باید یک فنجان از دم کرده عناب را بنوشند‌، برای درمان سرطان‌ها نیز اشخاص‌ باید آب عناب را با کاهو میل کنند.

عظمایی‌ اظهار کرد: افراد برای پاکسازی‌ کبد‌، دستگاه تنفس و تقویت‌ بدن‌ باید 20 عدد عناب را به همراه 30 عدد مو‌یز بی‌ دانه‌، 30 عدد سپستان‌ و 17 گرم گل بنفشه‌ در نیم لیتر آب خیس کنند و بگذارند‌ تا صبح باقی بماند سپس آن را صاف‌ کنند و با 50 گرم شیرخشت‌ و 50 گرم ترنجبین‌ مخلوط‌ کنند تا کاملاً حل شود، در نهایت کمی گلاب به این محلول اضافه و آن را میل کنند.

بیشتر بخوانید: دیابتی ها عناب بخورید 

وی عنوان کرد: میوه عناب سرشار از ویتامین‌ C است، به همین علت موجب تقویت‌ سیستم‌ ایمنی بدن می‌شود، مصرف عناب با زنجبیل‌ تأثیر بسزایی در تقویت دستگاه گوارش دارد، عناب همچنین‌ قند و چربی خون را کنترل می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی‌ افزود: عناب محافظ کبد است، همچنین‌ سبب‌ کاهش‌ چربی کبد نیز می‌شود‌ ،مصرف عناب‌ برای افرادی که دچار بواسیر‌ هستند، مفید است‌. استفاده از عناب همچنین‌ سردرد‌های ناشی از غلبه‌ صفرا را نیز تسکین می‌دهد‌ برای این منظور‌ افراد باید‌ پنج گرم از هر یک از گیاهان پوست هلیله‌ زرد‌، هلیله‌ کابلی‌ ( سیاه‌ )، تمبر‌ هندی، عناب‌، گل بنفشه‌، سپستان‌ و تخم خیار را در یک لیتر آب به مدت 10 دقیقه‌ آرام بجوشانند‌، سپس آن را صاف و روزانه‌ سه استکان میل کنند‌.

عظمایی‌ تأکید کرد: مصرف عناب‌ با زرشک‌ آبگیری‌ ( زرشک سیاه ) نقش مؤثری‌ در کاهش فشار خون دارد، مبتلایان به سنگ صفرا‌ باید 50 گرم عناب را با 100 گرم عرق‌ بیدمشک‌ و 100 گرم عرق کاسنی‌ مخلوط‌، سپس آن را صاف و روزانه سه بار هر بار 2 قاشق‌ غذاخوری‌ از آن را میل کنند‌. عناب خشک شده خاصیت‌ بیشتری‌ در مقایسه‌ با عناب تر دارد.

وی درباره‌ ضررهای‌ ناشی از مصرف عناب یادآور شد: مصرف عناب در افراد سرد مزاج موجب نفخ‌ و باد شکم می‌شود، بنابراین این اشخاص باید عناب را همراه با عسل یا مویز‌ مصرف کنند، زیاده‌روی در استفاده از عناب باعث کاهش قوای جنسی‌ می‌شود به همین علت اشخاص باید‌ عناب را همراه با عسل میل کنند.

انتهای پیام/

عناب چه فوایدی دارد

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۷۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه

به گزارش خبرآنلاین؛یکی از انواع عرقیات گیاهی که دارای خاصیت فراوانی است، عرق بهارنارنج است که از شکوفه درخت نارنج گرفته می شود، طبع عرق بهارنارنارنج گرم و خشک است و سرشار از ویتامین های A,B,C است.

سلامت نیوز در خبری نوشت: عرق گیاهی بهارنارنج داراری طبعی گرم و خشک است.

این گیاه تاثیر بسیار خوبی روی سیستم عصبی بدن دارد و سردردهای میگرنی را کاهش می‌دهد.

بهار نارنج برای کنترل تشنج و حمله قلبی مفید است و برای تسکین دردهای سینه و تپش قلب نیز از آن استفاده می شود.

عرق بهار نارنج یکی از اصلی‌ترین عرقیات برای رفع ضعف اعصاب، غم و افسردگی به‌شمار می‌رود.

این عرق گیاهی برای تقویت معده مفید بوده و مشکلات بی‌خوابی را هم حل می کند.

از دیگر خواص این گیاه دارویی می‌توان به درمان آفتاب سوختگی، درمان قرمزی و سوزش پوست، کاهش چروک‌های پوستی و جلوگیری از بروز ترک روی پوست اشاره کرد.

همچنین عرق بهارنارنج می‌تواند درمان دردهای معده و سوء هاضمه باشد.

این گیاه اشتها آوراست.

عرق بهار نارنج سرشار از انواع آنتی‌اکسیدان است و به پیشگیری از بیماری‌های سخت، مانند سرطان کمک می‌کند.

عرق بهار نارنج دارای خواص ضد التهابی است و می‌تواند در کاهش التهاب‌های مختلف در بدن کمک کند، از جمله التهاب مفاصل، التهاب پوستی و التهاب روده.

مصرف عرق بهار نارنج می‌تواند به عنوان یک آرامبخش طبیعی و ملایم عمل کند. این ممکن است بهبود خواب، کاهش استرس و اضطراب را تسهیل کند.

عرق بهار نارنج می‌تواند به تنظیم فعالیت سیستم گوارشی کمک کند و مشکلات معده، سوء هاضمه و نفخ را کاهش دهد.

مصرف عرق بهار نارنج ممکن است به افزایش متابولیسم بدن کمک کند و در بهبود فرایند چربی سوزی و کاهش وزن مؤثر باشد.

عرق بهار نارنج دارای خواص ضد عفونتی است و می‌تواند در مقابله با برخی عفونت‌ها و باکتری‌ها موثر باشد.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901490

دیگر خبرها

  • تفاوت میلگرد A2 و A3 + نحوه تشخیص آن‌ها
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • فواید و خواص آب سیب زمینی
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض