Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-02@04:31:03 GMT

میوه‌ای جادویی برای خلاصی از بی خوابی و اضطراب

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۱۳۰۳۰

میوه‌ای جادویی برای خلاصی از بی خوابی و اضطراب

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، عناب یکی از میوه‌های گرمسیری دارای خواص بی شمار است؛ این میوه بومی کشور‌های آسیایی به ویژه چین به طور گسترده برای تهیه انواع پیش غذا‌ها و سالاد‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در کشور‌های آسیایی از عناب در تولید شکلات‌ها و دسر استفاده می‌شود.

فارغ از طعم دلنشین این میوه، کمتر کسی بر خواص سحرآمیز آن آشنایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحقیقات نشان داده است عناب می‌تواند کیفیت خواب را بهبود بخشیده و باعث کاهش اضطراب و نگرانی شود. میوه خشک عناب دارای کالری کم و در عوض میزان بالایی از فیبر، ویتامین و مواد معدنی است.

میزان بالای پتاسیم موجود در عناب نقشی مهم در کنترل ماهیچه‌ها و توانایی ایجاد آرامش در زمان خواب ایفا می‌کند. مطالعات روی حیوانات در محیط آزمایشگاهی نشان می‌دهد مصرف عناب به طور چشمگیری باعث بهبود الگوی خواب و تقویت سیستم عصبی، ایمنی و گوارشی می‌شود.

دانشمندان چینی در تحقیقات خود روی موش‌ها مشاهده کردند فلاونوئید‌ها و ساپونین‌ها استخراج شده از عناب باعث کاهش بیداری و بی قراری شده و افزایش طول خواب را به همراه دارد. محققان می‌گویند مصرف عناب یک روش طبیعی برای بهبود کیفیت خواب در افرادی است که از بی خوابی رنج می‌برند.

دانشمندان تحقیقات مشابهی روی تاثیرات مصرف عناب بر روی مغز انجام دادند. نتایج این تحقیقات نشان داد این میوه باعث ایجاد آرامش در بخش هیپوکامپ می‌شود. هیپوکامپ قسمتی از دستگاه لیمبیک مغز و مرکز یادگیری است که تحریک بیش از اندازه آن می‌تواند فرآیند به خواب رفتن را به تاخیر بیاندازد.

در حقیقت فلاونوئید‌ها و ساپونین‌ها موجود در عناب باعث تاثیر آرامش بخش به بخش هیپوکامپ شده و به خوابی آرام و دلنشین در فرد کمک می‌کند؛ همچنین این دو ماده فیتوشیمیایی (ماده شیمیایی گیاهی) باعث طولانی‌تر شدن خواب و آرامش سیستم عصبی مرکزی می‌شود.

یکی از متخصصان در این باره می‌گوید: یکی از قدرتمندترین خواص عناب توانایی آن برای ایجاد آرامش در ذهن، کاهش فعالیت عصبی و کمک به القا و حفظ خواب در افراد است.

از دیگر خواص عناب می‌توان به کمک آن به هضم غذا در افرادی که از سندرم روده تحریک پذیر رنج می‌برند اشاره کرد. فیبر بالای موجود در عناب علاوه بر کمک به فرآیند گوارش، مانع از بروز یبوست می‌شود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: عناب بی خوابی طب سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۱۳۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» منتشر شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «چشم ها تنها برای دیدن نیستند» نوشته مصطفی عظیمی‌فر به تازگی توسط انتشارات سیب کال در اهواز منتشر و روانه بازار نشر شده است.

این‌کتاب روایت یک روز از زندگی نویسنده‌ای را بیان می‌کند که پرسش‌گرانه محیط و جامعه اطراف خود را بررسی کرده و از میان لایه‌های سطحی و موضوعات روزمره زندگی به مفاهیمی عمیق دست می‌یابد.

در بخشی از این کتاب می خوانیم:

همان‌گونه که در ابتدا گفتم بیدارشدن و سلام دادنم به روز جدید آن هم با آرامش و مهربانی، ارتباطی با مرفه بودن یا بی درد بودنم ندارد.

شما اگر انسانی را می‌بینید که در آرامش روزگار می‌گذارند دلیل بر این نیست که رنجی نداشته باشد. نه آدم‌ها همیشه رنج دارند؛ اما گاهی رنج های موجود قابل تحمل تر از دردهای گذشته هستند و این دلیل آرام بودن است.

اصلاً ما چاره ای جز داشتن آرامش نداریم یعنی حتی شخصی که در اوج رنج ها قرار دارد، باید همواره آرامشش را حفظ کند.

شاید بگویید این یک شعار توخالی است. ولی از شما می‌پرسم؛ چگونه می توان از چنگال رنجی سخت، بدون حفظ آرامش و تلاش برای ارتقای آن آرامش رهایی یافت؟

این‌کتاب در ۱۰۶ صفحه، شمارگان ۲۰۰ نسخه عرضه شده است.

کد خبر 6093897 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی رشت از مطالبات نظام سلامت است
  • بهترین صندلی در هواپیما برای مسافرانی که از پرواز می‌ترسند
  • کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» منتشر شد
  • ۵ مورد از معایب بی‌خوابی و شب‌بیداری را بدانید
  • وینیسیوس: حالا وقت شب جادویی در برنابئو است
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب
  • چگونه آسیب‌های ناشی از بدخوابی را از بین ببریم؟
  • روش های موثر برای از بین بردن آسیب‌های ناشی از بدخوابی
  • دومین سمپوزیوم بین‌المللی تنش و اضطراب در مشهد برگزار می‌شود