Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@01:34:41 GMT

شهدی شیرین و پرخاصیت از گل‌های زیبای باغات زرشک و عناب

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۴۴۹۵۵

شهدی شیرین و پرخاصیت از گل‌های زیبای باغات زرشک و عناب

خبرگزاری فارس- خراسان‌جنوبی؛ صبح بسیار زیبا و دل انگیزی است وقتی آن را همراه با تلاش حشرات کوچکی می‌بینی که میان گل‌ها کار و تلاش خود را آغاز می‌کنند و از سر زدن به این گل‌های زیبا انرژی گرفته و خسته نمی‌شوند.

آری این حشره پرتلاش نامش زنبورعسل است، زنبور عسل زندگی خاص خود را داشته که تمام این زندگی گروهی بر روی برنامه و اصول استوار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرکدام از این حشرات کوچک و البته بسیار دقیق وظیفه‌ای را در قبال این زندگی گروهی بر عهده دارند که می‌توان کتاب حامعی در رابطه با این زندگی شیرین نگاشت.

عسل یکی از مواد غذایی بسیار ارزشمند بوده که در قرآن نیز درباره این ماده غذایی غنی آیاتی وجود دارد.

خواص بسیاری برای عسل طبیعی در بحث غذایی و درمانی ذکر شده و تنها ماده غذایی بوده که فسادناپذیر است.

خراسان‌جنوبی با داشتن بیشترین سطح زیرکشت زرشک در کشور و حتی در دنیا از مکان‌های مستعد برای زنبورداران بوده تا زنبورهایشان از شهد گل‌های این میوه ارزشمند برای تولید عسل استفاده کنند.

عسل عناب و زرشک خراسان‌جنوبی از مرغوب‌ترین و پرخواص‌ترین نوع عسل‌ها در کشور بوده که با گل‌دادن باغات زرشک و عناب در فصل بهار و شهدگیری زنبوران از این گل‌های زرد و زیبا این نوع عسل برداشت می‌شود.

خواص درمانی عسل زرشک و عناب

محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی در رابطه با خواص عسل عناب و زرشک در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: عسل طبیعی به عنوان یک ماده غذایی، دارویی و آرایشی بسیار باارزش محسوب می‌شود که در درمان بسیاری از امراض مؤثر است.

وی به خواص عسل عناب اشاره داشت و افزود: عسل عناب خاصیت آرام بخشی داشته و در تصفیه خون بسیار مؤثر بوده و خون ساز است.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه این استان از قطب‌های زرشک بوده که زنبورداران می‌توانند در موقع گل‌دهی این گیاه ارزشمند با انتقال کندوها به باغات زرشک عسل زرشک که خواص فراوانی داشته را تولید کنند، یادآور شد: در خواص عسل زرشک مفید بودن این ماده برای تصفیه کبد و تنظیم فعالیت‌های صفرایی ذکر شده است.

پیش‌بینی برداشت ۹۵ تن عسل بهاره در استان

فضائلی، کارشناس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: خراسان‌جنوبی ۹۷ درصد زرشک جهان و ۹۵ درصد عناب ایران را دارد.

وی تصریح کرد: سال گذشته حدود ۳۲۰ تن عسل توسط زنبورداران استان برداشت شده است.

کارشناس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی بیان داشت: از ۴۸ هزار کلونی زنبور عسل در ۱۹ هزار زنبورستان استان پیش‌بینی می‌شود ۹۵ تن عسل بهاره امسال برداشت شود.

فضائلی افزود: عسل تنها ماده برداشت شده از زنبورستان‌های استان نبوده بلکه ژل رویال، گرده گل و بره بو نیز از کندوهای زنبورعسل برداشت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هر چقدر زنبور عسل در ارتفاع قرار گرفته و بر باغات بیشتر مسلط باشد در بازدهی بیشتر عسل مؤثرتر است، اضافه کرد: عسل تولیدی در هر کندو بستگی به گل‌ها، مرغوبیت آن و همچنین بهار داشته ولی به طور متوسط از هر کندو حدود هشت کیلوگرم عسل برداشت می‌شود.

کارشناس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی ادامه داد: انواع دیگر عسل تولیدی در استان شامل عسل آویشن، اسطوخودوس، کلپوره و یونجه بوده اما ۶۰ درصد عسل تولیدی استان شامل عسل زرشک و عناب می‌شود.

فضائلی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد عسل تولیدی در استان برای فرآوری و بسته‌بندی به کارخانه فرآوری عسل در مرکز استان ارسال می‌شود، خاطرنشان کرد: سالانه ۵۵۰ تا ۶۰۰ تن عسل در این کارخانه فرآوری و روانه بازار می‌شود.

دوستاران عسل خراسان‌جنوبی در خارج از کشور

عباس محمدی، یکی از زنبوردان استان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: عسل دارویی شفابخش بوده که می‌تواند ارزش افزوده بسیار خوبی برای تولیدکنندگان این محصول داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در موقع گل‌دهی باغات زرشک و عناب کندوها به نزدیکی این باغات برده می‌شوند تا زنبورهای از شهد این گل‌های پرخاصیت برای تولید عسل استفاده کنند، اضافه کرد: وجود زنبورها در گرده‌افشانی گیاهان به ویژه گیاهان دارویی و رشد آن در سال‌های بعد بسیار مؤثر بوده و این حشره ارزشمند نه تنها برای گیاهان مضر نیستند بلکه بسیار مفید هستند.

محمدی گفت: عسل زرشک و عناب خراسان‌جنوبی بسیار باکیفیت بوده و حرف نخست را در کشور می‌زند.

وی یادآور شد: عسل تولید شده در استان نه تنها در ایران بلکه در خارج از کشور نیز مشتریان خاص خود را دارد و به کشورهای کانادا، قطر، عمان و آلمان صادر می‌شود.

محمدی از مسؤولان درخواست حمایت از زنبورداران استان را داشت و گفت: با حمایت مسؤولان این حرفه می‌تواند در استان گسترش یافته و افراد علاقمند را جذب کند.

و اما...

خراسان‌جنوبی با داشتن بیش‌از ۶۰ هزار کلونی زنبورعسل می‌تواند در برداشت این ماده باارزش بسیار موفق‌تر عمل کند.

گفتنی است برداشت عسل در استان تا اواخر خردادماه ادامه دارد.

انتهای پیام/۶۹۰۲۷/م

منبع: فارس

کلیدواژه: عسل خراسان جنوبی خواص زرشک و عناب باغات زنبور خراسان جنوبی زرشک و عناب باغات زرشک عسل تولیدی عسل تولید عسل زرشک عسل عناب تن عسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۴۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سیل در خراسان جنوبی چند میلیارد تومان بود؟

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گزارشی از میزان خسارت وارده شده به تاسیسات و زیرساخت‌های این استان را ارائه داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی، محمدعلی آخوندی، امروز_ سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ با اشاره به ارزیابی‌های صورت گرفته درخصوص میزان خسارت‌های سیل اخیر در استان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طی بارندگی‌های اخیر که اکثر نقاط استان را تحت تاثیر قرار داد، ضمن برنامه‌ریزی برای پیگیری و آمادگی دستگاه‌های ذیربط، به مردم و کشاورزان و دامداران نیز اطلاع‌رسانی گسترده صورت گرفت.

وی افزود: باوجود بارندگی‌های بسیار شدید در زمان کم (در بعضی نقاط مثل زیرکوه ۶۴ میلی‌متر و خوسف ۵۹ میلی‌متر)، اما خوشبختانه خسارت جانی در پی نداشته است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: به واسطه سیلاب‌های شدید و بارندگی هم‌زمان با آن، خسارت زیادی به بخش‌های مختلف وارد شد که بیشترین این خسارت ها مربوط به زمین‌های کشاورزی، قنوات، جاده بین مزارع، عمران شهری، دیواره‌های حفاظتی و جاده‌های اصلی و فرعی و روستایی در سطح استان است.

وی طی گزارشی از میزان خسارت‌های واره به تأسیسات استان و با بیان اینکه این ارزیابی‌ها تا دهم اردیبهشت جمع‌بندی شده است و البته همچنان ادامه دارد، گفت: سیلاب و بارندگی‌های اخیر بر اساس بررسی‌های اولیه به بخشی از زیرساخت‌ های استان به ویژه کشاورزی و راه‌ها خسارت زد که مجموع ارزش آن ۱۹ هزار و ۵۵۳ میلیارد ریال برآورد شد.

آخوندی به بیان جزئیات خسارات ناشی از سیل اخیر پرداخت و ادامه داد: سیلاب به ۲۹ کیلومتر کانال انتقال آب در حوزه جهاد کشاورزی به مبلغ ۱۸۵ میلیارد ریال، ۱۲۵ استخر ذخیره آب بالغ بر ۵۰ میلیارد ریال، ۱۳ هزار و ۲۰۰ هکتار باغات و مزارع به مبلغ ۴۵۸ میلیارد ریال، ۱۲۶ کیلومتر جاده‌های بین مزارع به مبلغ ۴۸۰ میلیارد ریال خسارت وارد کرده است.

وی با اشاره به اینکه سیل به ۱۰۱ رشته قنات به طول ۳۴ کیلومتر به مبلغ ۹۴۰ میلیارد ریال خسارت زد، عنوان کرد: ۸۴۹ رأس دام سبک (۹۵ میلیارد ریال) نیز در اثر جاری شدن سیل تلف شدند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان‌جنوبی با اشاره به خسارت سیل اخیر به پنج واحد مرغداری و تأسیسات آبیاری و دامی روستایی به مبلغ ۱۴۰ میلیارد ریال گفت: بارندگی اخیر و جاری شدن سیل ۱۳۰ میلیارد ریال به تأسیسات برق استان خسارت زد.

وی خسارت وارده به ۱۰ بند خاکی و آبخیزداری را بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال و به پنج مورد سیل‌بند روستایی را بالغ بر ۷۵ میلیارد ریال برآورد کرد و افزود: در جریان این حوادث پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر از راه های اصلی، فرعی و روستایی بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد ریال خسارت دیده است.

آخوندی با بیان اینکه میزان خسارات به هزار و ۶۳۵ ابنیه فنی نظیر پل و آبنما بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال است، ادامه داد: این سیل به چهار هزار و ۸۰۰ کیلومتر ایل راه عشایری بالغ بر ۹۰ میلیارد ریال و شش طرح هادی روستایی بالغ بر ۱۸۰ میلیارد ریال و ۴۸ واحد مسکونی حدود ۱۰۰ میلیارد ریال خسارت زد.

وی بیان کرد: خسارت وارده به ۳۰ کیلومتر خطوط انتقال آب به مبلغ ۵۹۰ میلیارد ریال و چهار حلقه چاه آب بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی افزود: براساس برآوردها سیلاب‌های شدید و بارندگی هم‌زمان با آن، به دیواره‌های حفاظتی و لایروبی فوری رودخانه‌ ها یک‌هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال و سیل‌بند حفاظتی فرودگاه بیرجند ۱۰۰ میلیارد ریال و عمران شهری(معابر، آسفالت، کانال‌ ها، پل‌ها و فضای سبز) یک‌هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال خسارت وارد کرده است.

کد خبر 749381

دیگر خبرها

  • نظارت ۹۹۰ ناظر بر دور دوم انتخابات بیرجند، درمیان و خوسف
  • انعقاد ۷ تفاهم‌نامه رهاورد اکسپو برای خراسان جنوبی
  • راهیابی مستند «چنشتی ها» به جشنواره ملی اقوام ایرانی
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی
  • پردیس های فرهنگیان خراسان جنوبی تبدیل به دانشگاه می شود
  • خراسان جنوبی زیر رگبار رعد و برق
  • خسارت سیل در خراسان جنوبی چند میلیارد تومان بود؟
  • شهرک تخصصی گوهرسنگ در خراسان جنوبی ایجاد می‌شود
  • اجرای طرح ملی ورزش با مردم در خراسان جنوبی
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد